501 Leipuri-kondiittori / Semifinaali

Aika

Tiistai 31.1.2023

Kilpailupaikat

  • Esedu
  • Omnia
  • OSAO
  • TAI

Semifinaali-koordinaattori

Aikataulu

Kilpailutehtäviin käytettävä aika on yhteensä 6 tuntia. Päivän tarkempi aikataulu selviää kilpailupäivänä.

Materiaalit ja laitteet

  • uuni
  • kaulauskone
  • pöytäkone (n.6l)
  • liesi
  • pakastin
  • jääkaappi.

Käytännön ohjeita

Kilpailija tuo itse mukanaan kilpailupaikalle seuraavat tarvikkeet ja työvälineet:

  • kuvallinen henkilöllisyystodistus
  • työvaatetus ja -kengät.

Kilpailutehtävän yleiskuvaus ja arvioinnin kokonaisuus

Arvioinnin pohjana käytetään elintarvikealan perustutkinnon leipurikondiittorin tutkinnon osia. Osaamisvaatimukset perustuvat tutkinnon perusteiden kiitettävään (K5) tasoon.

Tarkempi arviointi perustuu CIS-pistelaskujärjestelmään. Kilpailutehtävä arvioidaan asteikolla 0-100 p.

Laadullista arviointia 60 %

Määrällistä arviointia 40 %

Mikäli kilpailija vaarantaa itsensä tai muiden turvallisuuden, voidaan kilpailusuoritus keskeyttää.

Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit

Semifinaalitehtävän alustava moduulirakenne (muutokset mahdollisia):

Moduuli 1/Reseptin muunnos

Arviointi

Laske annettu resepti

Pisteet: 10 pistettä.

Moduuli 2/Konditoriatuotteen valmistus

Tehtävä

Mousse-kakku 20 henkilölle

Pisteet: 35 pistettä.

Moduuli 3/Leipomotuotteen valmistus

Tehtävä

Perinteinen leipomoeines 30 kpl

Pisteet: 35 pistettä.

Moduuli 4/Konditoriakoristeen valmistus

Tehtävä

Kuorrutesuklaiset koristeet

Pisteet: 10 pistettä.

Moduuli 5/Kestävä kehitys ja yrittäjämäinen toiminta

Tehtävä

Kestävä kehitys ja yrittäjämäinen toiminta

Arvioidaan moduuleista 1-4

Pisteet: 10 pistettä.

Tehtäväpankki Tehtäväpankki

Tutustu lajin aiempien vuosien tehtäviin Skillsin tehtäväpankissa.

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit