Kokki toimii ruoanvalmistustehtävissä erilaisiin liikeideoihin perustuvissa keittiöissä. Kokki suunnittelee, esivalmistaa, valmistaa ja laittaa esille maittavia, houkuttelevia ja terveellisiä ateriakokonaisuuksia asiakkaille. Ruoanvalmistustehtävissä kokki osaa käyttää ja muokata ruoanvalmistusohjeita. Kokki toimii asiakaspalveluhenkisesti, vastuullisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.
Annoksissa ja menukokonaisuuksissa kokin on huomioitava maun lisäksi esteettiset ja ravitsemukselliset seikat sekä erityisruokavaliot ja gastronomia. Ruokalajien valmistamisessa kokki ottaa huomioon hygieenisyyden, ympäristönäkökohdat sekä omavalvonnan.
Lajin kilpailutehtävät perustuvat ravintola- ja cateringalan perustutkinnon perusteisiin, ruokapalvelun osaamisalan, kokki, tyydyttävän tason vaatimuksiin. Kilpailutehtävät laaditaan yhdessä työelämän kanssa.
TaitajaPLUS-kilpailu on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville opiskelijoille.
Kilpailu on parilaji ja ikärajaton.