Kilpailijalle

Haluatko saada uusia kokemuksia ja kehittää omaa osaamistasi? Tahdotko oppia uusia asioita ja verkostoitua muiden opiskelijoiden ja työelämän kanssa? Lähde mukaan kilpailemaan Taitajaan! Taitaja2023 Espoo -tapahtumassa 8.-11.5.2023 tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat ammattitaidon SM-mitaleista 50 eri ammattialalla! 

Taitaja-kilpailu ja siihen valmentautuminen ovat osa ammatillisen perustutkinnon opintojasi. Suurimpaan osaan lajeista on yläikäraja: saat täyttää kilpailuvuonna 22 vuotta tai olla sitä nuorempi. Jokaisena kilpailuvuonna osa lajeista on ikärajattomia. Tieto ikärajattomista lajeista vuoden 2023 kisojen osalta julkaistaan ennen semifinaaleja.

Ammattitaitosi lisäksi kehität muun muassa rohkeuttasi, paineensietokykyäsi, pitkäjänteisyyttäsi sekä sosiaalisia taitojasi. Lisäksi tulevat työnantajasi arvostavat myös saamaasi kisakokemusta – Taitaja näyttää hyvältä CV:ssä! 

Semifinaalit

Ilmoittautumisaika semifinaaleihin on 3.10.-28.10.2022. Ole yhteydessä omaan opettajaasi tai ryhmänohjaajaasi ja kerro kiinnostuksestasi osallistua Taitaja-kilpailuun. Oppilaitokset ilmoittavat opiskelijansa Taitaja-semifinaaleihin keskitetysti joukkueenjohtajan kautta. 

Taitaja-kilpailun semifinaaleja järjestetään eri oppilaitoksissa viikolla 5, 30.1.-3.2.2023. 

Tule näyttämään taitosi Taitajaan! 

Kansainväliset kilpailut

Taitajan lisäksi ammattitaidossa voi kilpailla myös EM- ja MM-tasolla. Joka vuosi maailmalle lähtee virallinen ammattitaitomaajoukkue edustamaan Suomea joko EuroSkills- tai WorldSkills-kilpailuissa.

Suomen virallinen ammattitaitomaajoukkue valitaan syksyisin järjestettävien karsintakilpailujen kautta. Kansainvälisellä tasolla kilpaileminen ei vaadi aiempaa kilpailukokemusta, vaikka siitä onkin hyötyä.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä omaan opettajaasi. Tutustu maajoukkueeseen (skillsfinland.fi) verkkosivuilla ja somessa #ammattitaitomaajoukkue!

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit