Urapolut

Löytyisikö Taitaja2023 Espoo -tapahtumasta sopiva urapolku tai haaveammatti?

Taitaja2023-tapahtuma tarjoaa osallistujille mahdollisuuden päästä näkemään, kokemaan ja tutustumaan eri alojen ammatteihin, koulutukseen ja työelämään.

Tapahtumassa voi seurata nuoria osaajia, tulevaisuudentekijöitä ja huippuammattilaisia 47 eri lajissa sekä kolmessa ammattinäytöslajissa. Tapahtumassa on paikalla ammattiin opiskelevia nuoria, ohjaushenkilöstöä sekä työelämän edustajia. Eri alojen työtehtäviä on mahdollista kokeilla käytännössä tapahtumapaikalla.

Urapolut toteutetaan vaiheittain

Urapolut Taitaja2023-tapahtumassa on peruskouluille suunnattu kokonaisuus, jonka tavoitteena on tarjota peruskoululaisille ja heidän kanssaan työskentelevälle henkilöstölle mahdollisuus tutustua ammatillisen koulutuksen ammattialoihin, koulutukseen sekä työelämäyhteistyöhön. Materiaali sopii hyvin kaikkien ammatinvalintaa tai -vaihtoa pohtivien käyttöön. Urapolku-tehtävät on tarkoitettu toteutettavaksi vaiheittain; ennen tapahtumaa, tapahtuman aikana sekä tapahtuman jälkeen.

Urapolut sisältävät

  1. Ennen tapahtumaa urapolkuennakkotehtävät Duunikoutsi-sovelluksessa tai Duunikoutsin verkkosivuilla
  2. Tapahtuman aikana pelattava Taitaja2023-mobiilipeli ja urapolut tapahtumassa
  3. Tapahtuman jälkeen palautekysely mobiilipelissä ja uraohjauksen jatko – löysinkö urapolkuni ja haaveammattini?

Ennakkotehtävien avulla on mahdollista orientoitua ja tutustua Taitaja2023-tapahtumaan sekä tapahtumassa esillä oleviin ammatteihin. Ennakkotehtävät auttavat pohtimaan omaa osaamista, kiinnostuksen kohteita sekä löytämään koulutukset ja ammattialat, joista haluaa syvällisempää tietoa.

Urapolkujen ennakkotehtäviä sekä tapahtumassa pelattavaa Taitaja2023-mobiilipeliä voi hyödyntää uraohjauksen ja -suunnittelun tukena ennen tapahtumaa, tapahtuman aikana ja tapahtuman jälkeen. Tapahtuman jälkeen vastataan urapolkujen palautekyselyyn ja ohjauskeskusteluja voidaan jatkaa omien mielenkiinnon kohteena olevien ammattialojen pohjalta.

Lähde mukaan ja löydä oma suuntasi

Lisätietoa ja materiaalit Urapolku-kokonaisuuteen löydät alla olevien linkkien kautta. Tavataan Espoossa toukokuussa!

Lisätietoja antaa

Tarja Partanen

Opinto-ohjaaja

tarja.partanen@omnia.fi

040 512 0732

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Urapolkujen kehittämisessä mukana

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit