Taitaja9

Taitaja9 on hyväntuulinen ja toiminnallinen kädentaitokilpailu 7.-9.-luokkalaisille. Vauhdikas kilpailu on hauska tapa tutustua eri ammattialoihin. Kisassa tarvitaan monen oppiaineen osaamista.

Kilpailu on leikkimielinen, mutta tehtävät vaativat näppäryyttä ja luovuutta. Lähde mukaan kisaamaan!

#taitaja2023 #taitaja9 #OlePro

Yleiskuvaus

Taitaja9-kilpailu on leikkimielinen, mutta tehtävät vaativat näppäryyttä ja luovuutta. Kokoa joukkueesi ja lähde mukaan kisaamaan! Parhaat joukkueet kilpailevat fiinaalissa huikeista palkinnoista toukokuussa 2023.

Taitaja9 on koko yläkoulun kisa

Taitaja9-kilpailussa yhdistyy luovuus, näppäryys ja päättelykyky. Kokoa oma joukkueesi kilpailuun, jossa yhdistätte taitonne ja tietonne joukkueena.

Paikalliskilpailuun voi osallistua samasta koulusta useampia joukkueita. Joukkueet ovat kolmihenkisiä. Joukkueessa saa olla eri luokkien ja luokka-asteiden oppilaita, mutta joukkueen jäsenten tulee olla samasta koulusta ja luokilta 7-9.

Kilpailussa nostetaan esille hauskasti ja kätevästi ammatillisen koulutuksen eri alojen tuntemusta. Kilpailutehtäviä on eri opintoaloilta ja ne tarjoavat osallistujille mahdollisuuden tutustua eri ammatteihin ja koulutuksiin.

Taitaja9-kilpailu koostuu kolmesta vaiheesta

Paikalliskilpailut, joista parhaiten menestyneet joukkueet jatkavat oman alueensa aluekilpailuun. Paikalliskilpailut kisataan paikkakunnasta riippuen joko virtuaalipelinä Taitaja9-pelin muodossa tai livekilpailuna. Paikalliskilpailut järjestetään syys-marraskuun 2022 aikana.

Aluekilpailut, joista 12 alueen parasta joukkuetta paikalliskilpailujen osallistujamääriin suhteutettuna jatkavat valtakunnalliseen finaaliin. Aluekilpailut pyritään käymään ratakilpailuna. Aluekilpailut järjestetään joulu-helmikuussa, kuitenkin viimeistään kolme kuukautta ennen Taitaja-finaalia.

Finaali, joka järjestetään keväisin valtakunnallisen Taitaja-tapahtuman yhteydessä. Kaksipäiväinen kilpailu kilpaillaan 9.-10.5.2023 Espoossa, Tapiolan urheilupuistossa.

Lisätietoja antaa

Johanna Jussila

Taitaja-koordinaattori

johanna.jussila@omnia.fi

046 851 5142

Tehtäväpankki Tehtäväpankki

Tutustu lajin aiempien vuosien tehtäviin Skillsin tehtäväpankissa.

Lajin yhteistyökumppanit

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit