311 Eläintenhoito

Tämän lajin tehtävät perustuvat maatalousalan perustutkintoon. Perustutkinnon tutkintonimikeitä ovat eläintenhoitaja.

Eläintenhoitaja voi työskennellä esimerkiksi karjanhoitajana, maatalouslomittajana, maaseutuyrittäjänä tai kotieläinpuistossa, eläinkaupassa ja eläinhoitolassa.

#taitaja2023 #eläintenhoito #OlePro

Semifinaali

Sivu julkaistaan myöhemmin.

Finaali

Sivu julkaistaan maaliskuussa 2023.

Tulokset

Tulokset julkaistaan finaalin jälkeen.

Yleiskuvaus kilpailulajista

Eläintenhoidon tehtävät perustuvat maatalousalan perustutkinnon vaatimuksiin. Tehtävät perustuvat tuotanto- ja pieneläinten hoitamiseen ja hyvinvoinnista huolehtimisen, ravitsemukseen, elintoimintoihin sekä terveydenhoitoon. Vaatimustaso on tutkinnon perusteiden kiitettävän tason mukainen.

Kilpailu on yksilökilpailu.

Osaamis­vaatimukset

Menestyvä kilpailija osaa huolehtia eläinten hyvinvoinnista erilaisissa olosuhteissa ja käyttötarkoituksissa. Kilpailija tuntee eläimen lajinmukaisen käyttäytymisen sekä perustarpeet ja pystyy niiden perusteella soveltamaan tietoja ja taitoja eläintenhoidossa. Kilpailijan tulee osata käsitellä eläimiä oikein ja eettiset periaatteet huomioiden.

Hyvien eläintenhoitotaitojen lisäksi kilpailussa menestyy henkilö, joka on vastuullinen, oma-aloitteinen, laatutietoinen ja yhteistyökykyinen sekä kestävän kehityksen periaatteet sisäistänyt toimija. Kilpailija suunnittelee työnsä ja toimii työturvallisuutta noudattaen.

Lajiohjausryhmä

Lajiohjausryhmän jäsenet julkaistaan myöhemmin.

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.