501 Leipuri-kondiittori / Finaali

Finalistit

Amanda Halen

Omnia

Ronja Kaupinsalo

WinNova

Tessa Kuittinen

Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Suvi-Tuulia Porkka

OSAO

Tuuli Silvola

WinNova

Moa Ström

Optima

Erika Ukkonen

Etelä-Savon ammattiopisto

Neea Vainio

Ammattiopisto Tavastia

Kilpailupaikka

Tapiolan urheilupuisto, Metro Areena

Aikataulu

9.5. klo 9-17

10.5. klo 8-16.30

11.5. klo 8-12

Materiaalit ja laitteet

Kilpailussa käytetään seuraavia materiaaleja ja laitteita, jotka ovat saatavilla lajialueella kilpailupäivinä:

  • Arinauunit
  • Pakastin
  • Jääkaappi
  • Pikapakastin
  • Yleiskone (lapa, koukku & vispilä)
  • Sauvasekoitin
  • sekä pientyövälineet

Kilpailija tuo itse mukanaan kilpailupaikalle seuraavat tarvikkeet ja työvälineet:

  • Työkengät
  • Muistinpanovälineet, laskimen
  • Työasu tulee sponsorilta (ilmoitetaan myöhemmin)

Yleiskuvaus kilpailutehtävästä ja arvioinnin kokonaisuus

Kilpailijat suorittavat kilpailupäivien aikana viisi erilaista tehtävää. Kilpailutehtävät on suunniteltu siten, että kilpailija suorittaa tehtävän tarkasti ohjeen mukaisesti mutta myös käyttäen omaa luovuuttaan. 

Finaalitehtävien suunnittelun on toteuttanut leipomoalan ammattilaisista koostuva ryhmä. Finaalitehtävää voidaan muuttaa 30 %.

Lajin tehtävät antavat läpileikkauksen leipuri-kondiittorin työstä erikoistyöt mukaan lukien.

Kilpailutehtävät perustuvat elintarvikealan perustutkinnon, leipomoalan osaamisalan kiitettävän (K5) tason vaatimuksiin.

Arvioinnin suorittaa päivittäin kaksi ryhmää (leipurit ja kondiittorit), joihin kumpaankin kuuluu kolme tuomaria.

Arviointi jakautuu laadulliseen 70 % ja määrälliseen 30 %.

Lajin maksimipisteet ovat 100 ja pisteytyksessä käytetään CIS-järjestelmää.

Tuomarit

  • Päätuomari Outi Suopanki , Koulutuskeskus Salpaus
  • Sanni Kumpulainen, Leipomo Juuri
  • Jarkko Laitila, Leipomo Salonen
  • Älis Eber, Patisserie D’Eber
  • Hannele Laaksonen, WinNova
  • Tarja Sjöfelt, Leipurin Oyj
  • Arto Kaasinen, Stadin AO
  • Marko Paulus, Sakky

Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit

Finaalitehtävän alustava moduulirakenne (muutokset mahdollisia):

Moduuli 1/  
Leipurin taitotyö

Tehtävä

Valmistetaan koristetaikinoista (ruis-, vehnä- ja suolataikina) sekä hiivallisesta taikinasta.

Malli ja valmistusohjeet annetaan kisapaikalla.

20 pistettä

Moduuli 2/Hapanjuurileipä

Tehtävä

Valmistetaan 5 kpl à 500 g leipiä.

Valmistusohje ja malli kerrotaan kisapaikalla.

22 pistettä

Moduuli 3/Vegaaninen kakku

Tehtävä

Valmistetaan 10 h kreemikakku vegaanisia raaka-aineita käyttäen.

Valmistusohje annetaan kisapaikalla.

22 pistettä

Moduuli 4/Jälkiruoka

Tehtävä

Valmistetaan laseihin 15 kpl näyttäviä jälkiruoka-annoksia useammasta komponentista.

Ohjeistus annetaan kisapaikalla.

15 pistettä

Moduuli 5/Täytetty leipätasku

Tehtävä

Valmistetaan 12 kpl välipalaleipiä, mausteisella kasviproteiinipohjaisella täytteellä

Valmistusohje annetaan kisapaikalla

15 pistettä

Moduuli 6/Yrittäjyys ja Kestävä kehitys

Tehtävä

3 pistettä

Moduuli 7/Työhyvinvointi ja Työturvallisuus

Tehtävä

3 pistettä

Tehtäväpankki Tehtäväpankki

Tutustu lajin aiempien vuosien tehtäviin Skillsin tehtäväpankissa.

Lajin yhteistyökumppanit

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit