Taitaja9 / Paikallis- ja aluekilpailut

Taitaja9 koostuu kolmesta vaiheesta. Ensimmäisenä kisataan paikalliskilpailuissa. Paikalliskilpailuun voi osallistua samasta koulusta useampia joukkueita. Joukkueet ovat kolmihenkisiä. Joukkueessa saa olla eri luokkien ja luokka-asteiden oppilaita, mutta joukkueen jäsenten tulee olla samasta koulusta ja luokilta 7-9.

Taitaja9-kilpailu on hauska tapa tutustua ammatilliseen koulutukseen

Taitaja9-kilpailussa nostetaan esille hauskasti ja kätevästi ammatillisen koulutuksen eri alojen tuntemusta. Kilpailutehtäviä on eri opintoaloilta ja ne tarjoavat osallistujille mahdollisuuden tutustua eri ammatteihin ja koulutuksiin.

Paikalliskilpailut kisataan paikkakunnasta riippuen joko virtuaalipelinä Taitaja9-pelin muodossa tai livekilpailuna. Paikalliskilpailut järjestetään syys-marraskuun 2022 aikana. Virtuaalipeliä on mahdollista pelata 2.12.2022 asti. Lisätietoja virtuaalipelistä löytyy Taitaja9-verkkosivuilta (taitajaysi.fi).

Paikalliskilpailuja järjestetään vuosittain noin 80 ja niihin osallistuu noin 2 200 yläkoululaista ympäri Suomen.

Paikalliskilpailuista jatketaan valtakunnallisiin aluekilpailuihin

Paikalliskilpailun jälkeen vuorossa on aluekilpailut, joista 12 alueen parasta joukkuetta paikalliskilpailujen osallistujamääriin suhteutettuna jatkavat valtakunnalliseen finaaliin. Aluekilpailut järjestetään joulu-helmikuussa, kuitenkin viimeistään kolme kuukautta ennen Taitaja-finaalia.

Aluekilpailun parhaimmisto jatkaa keväällä 2023 järjestettävään Taitaja9-finaaliin, joka järjestetään keväällä valtakunnallisen Taitaja-tapahtuman yhteydessä. Kaksipäiväinen kilpailu kilpaillaan 9.-10.5.2023 Tapiolan urheilupuistossa Espoossa.

Lisätietoja antaa

Johanna Jussila

Taitaja-koordinaattori

johanna.jussila@omnia.fi

046 851 5142

Tehtäväpankki Tehtäväpankki

Tutustu lajin aiempien vuosien tehtäviin Skillsin tehtäväpankissa.

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit