Koululaiselle

Taitaja-tapahtumassa on paljon nähtävää ja koettavaa koululaisille! Jännittävän, energisen ja mukaansatempaavan ammattitaidon SM-kilpailun lisäksi tapahtuman eri oheistapahtumat tarjoavat monenlaista toimintaa kaikenikäisille. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Osallistua voit vaikka kavereiden tai luokan kanssa oman aikataulusi ja kiinnostuksen mukaan.

Urapolku-tehtävät sopivat opotunneille ennakkotehtäviksi. Tehtävien avulla on mahdollisuus pohtia omaa osaamista ja kiinnostuksen kohteita sekä suunnitella mihin ammatteihin ja aloihin haluaa Taitaja2023 Espoo -tapahtumassa tutustua.

Taitaja-peli johdattelee tutustumaan kilpailulajeihin ja uramahdollisuuksiin tapahtuman aikana. Pelaa jännittävää peliä tapahtuman aikana ja tutustut monipuolisesti eri aloihin, työvälineisiin ja aloilla tarvittavaan osaamiseen.

Ammattitaidon SM-kilpailuissa pääset seuraamaan huippuosaajia

Ammattitaidon SM-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat 47 eri lajissa rakentamisen, ravitsemuspalveluiden, auto- ja kuljetustekniikan, teollisuuden, palveluiden sekä informaatio- ja viestintäteknologian aloilla. Mukana ovat myös TaitajaPLUS-lajit erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille sekä mielenkiintoiset ammattinäytökset!

Taitaja9-kilpailussa yläkoululaiset ympäri Suomen kilpailevat kolmen hengen joukkueina kädentaitoja ja nokkeluutta vaativissa tehtävissä. Taitaja9-kilpailun SM-finaali kilpaillaan Taitaja2023 Espoo -tapahtumassa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Taitaja2023 Espoo -tapahtumaan!

Katso tapahtuma-alueen kartat täältä.

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit