501 Leipuri-kondiittori / Semifinaali
Aika
Tiistai 31.1.2023
Kilpailupaikat
- Esedu
- Omnia
- OSAO
- TAI
Semifinaali-koordinaattori
Aikataulu
Kilpailutehtäviin käytettävä aika on yhteensä 6 tuntia. Päivän tarkempi aikataulu selviää kilpailupäivänä.
Materiaalit ja laitteet
- uuni
- kaulauskone
- pöytäkone (n.6l)
- liesi
- pakastin
- jääkaappi.
Käytännön ohjeita
Kilpailija tuo itse mukanaan kilpailupaikalle seuraavat tarvikkeet ja työvälineet:
- kuvallinen henkilöllisyystodistus
- työvaatetus ja -kengät.
Kilpailutehtävän yleiskuvaus ja arvioinnin kokonaisuus
Arvioinnin pohjana käytetään elintarvikealan perustutkinnon leipurikondiittorin tutkinnon osia. Osaamisvaatimukset perustuvat tutkinnon perusteiden kiitettävään (K5) tasoon.
Tarkempi arviointi perustuu CIS-pistelaskujärjestelmään. Kilpailutehtävä arvioidaan asteikolla 0-100 p.
Laadullista arviointia 60 %
Määrällistä arviointia 40 %
Mikäli kilpailija vaarantaa itsensä tai muiden turvallisuuden, voidaan kilpailusuoritus keskeyttää.
Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit
Semifinaalitehtävän alustava moduulirakenne (muutokset mahdollisia):
Moduuli 1/Reseptin muunnos
Arviointi
Laske annettu resepti
Pisteet: 10 pistettä.
Moduuli 2/Konditoriatuotteen valmistus
Tehtävä
Mousse-kakku 20 henkilölle
Pisteet: 35 pistettä.
Moduuli 3/Leipomotuotteen valmistus
Tehtävä
Perinteinen leipomoeines 30 kpl
Pisteet: 35 pistettä.
Moduuli 4/Konditoriakoristeen valmistus
Tehtävä
Kuorrutesuklaiset koristeet
Pisteet: 10 pistettä.
Moduuli 5/Kestävä kehitys ja yrittäjämäinen toiminta
Tehtävä
Kestävä kehitys ja yrittäjämäinen toiminta
Arvioidaan moduuleista 1-4
Pisteet: 10 pistettä.