Urapolkujen ennakkotehtävät

Urapolkujen ennakkotehtävät on laadittu yhteistyössä TATin kanssa oppituntikokonaisuuden muotoon Taitaja2023 Espoo -tapahtumaan valmistautumisen ja peruskoululaisten urasuunnitelmien tueksi.

Oppituntikokonaisuus on suunniteltu 1-2 oppitunnin mittaiseksi ja sen voi tehdä hyvin esimerkiksi opinto-ohjauksen oppitunnilla, mutta hyvin myös minkä tahansa muun oppiaineen tunneilla.

Ennakkotehtävät tehdään Duunikoutsi-sovelluksessa

Urapolkujen ennakkotehtävät tehdään Duunikoutsi-sovelluksessa tai Duunikoutsin verkkosivuilla. Tehtävissä perehdytään työelämään, työnhakuun ja osaamisprofiilin laatimiseen. Ennakkotehtävissä tehdään itsetuntemuksen kehittämiseen liittyviä harjoituksia ja pyritään löytämään itseä kiinnostavat ammattialat ammatinvalintatestin ja uravideoiden avulla.

Ennakkotehtävien myötä tavoitteena on löytää oma urapolku, jota seuraten Taitaja2023-tapahtumassa ja Taitaja-mobiilipeliä pelaten pääsee näkemään ja tutustumaan tarkemmin itseään kiinnostaviin ammattialoihin tapatuman aikana.

Ennakkotehtävät tukevat urasuunnittelua

Duunikoutsi-ennakkomateriaali ja -tehtävät toimivat myös laajemmin ohjaustyön tukena, kun peruskoululaiset pohtivat urasuunnitelmiaan. Ennakkotehtäviä voi hyödyntää lisäksi Taitaja-tapahtuman jälkeen, kun eri ammattialoihin on tutustuttu syvällisemmin ja oman polun suunnittelu koulutukseen ja työelämään on ajankohtaista.

Lataa tarkat ohjeet Duunikoutsi-ennakkomateriaaleille alla olevasta linkistä ja lähde mukaan Taitaja2023-urapoluille – tavataan Espoossa toukokuussa!

Lisätietoja antaa

Tarja Partanen

Opinto-ohjaaja

tarja.partanen@omnia.fi

040 512 0732

Urapolkujen kehittämisessä mukana

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit