Förhandsuppgifter till Karriärstigarna

Förhandsuppgifterna till Karriärstigarna har i samarbete med TAT utformats till en lektionshelhet som förberedelse för Mästare2023 Esbo och som stöd för karriärplanering för grundskoleelever.

Lektionshelheten är planerad för 1—2 lektioner och passar bra att genomföras till exempelvis på studiehandledningslektioner, men också på lektioner för vilket läroämne som helst.

Förhandsuppgifterna görs i appen Jobbcoachen

Förhandsuppgifterna görs i appen Jobbcoachen eller på webbsidorna för Duunikoutsi-Jobbcoachen. I uppgifterna bekantar man sig med arbetslivet, jobbsökning och hur man utarbetar en kompetensprofil. I förhandsuppgifterna gör man övningar som utvecklar självkännedomen och strävar till att hitta branscher som intresserar en med hjälp av karriärtest och karriärvideor.

Målet med förhandsuppgifterna är att man ska hitta en egen karriärstig att gå under Mästare2023. Genom att spela Mästare-mobilspelet får man se och bekanta sig närmare med de branscher som intresserar en under evenemanget.

Förhandsuppgifterna stöder karriärplaneringen

Förhandsmaterialet Jobbcoachen och uppgifterna fungerar också i ett bredare perspektiv som stöd för handledning då grundskolelever funderar över sina karriärplaner. Dessutom kan förhandsuppgifterna utnyttjas efter Mästare-evenemanget, då man på en djupare nivå bekantat sig med olika branscher och det är aktuellt att planera den egna stigen till utbildning och arbetsliv.

Ladda ned noggranna anvisningar för Jobbcoachens förhandsmaterial på länken nedan och kom med på Karriärstigarna vid Mästare2023 — vi ses i Esbo i maj!

Mera info ger

Tarja Partanen

Studiehandledningen

tarja.partanen@omnia.fi

040 512 0732

Utvecklats i samarbete med

Evenemangets huvudsamarbetspartners