Taitaja-leikkimökki luovutettiin SuomiAreenassa pakolaisperheiden iloksi

Omnian opiskelijoiden valmistama leikkimökki luovutettiin Porin SuomiAreenassa SPR:n Satakunnan piirille tiistaina 12.7.2022. Leikkimökki on nähtävissä SuomiAreenan Kansalaistorilla osastolla numero 8 tapahtuman ajan. Perjantaina mökki siirretään Porin vastaanottokeskukseen, jossa se tuo iloa pakolaisperheille.

Leikkimökki edustaa omnialaista osaamista ja monialaisuutta

Omnian opiskelijat ovat valmistaneet ja maalanneet leikkimökin, ja sitä koristavat kukat ovat jo valmistuneen opiskelijan puutarhasta. Mökin otti vastaan SPR:n Porin vastaanottokeskuksen johtaja Niina Mitikka. Leikkimökin lahjoittavia tahoja edustivat Skills Finlandin toiminnanjohtaja Maria Ekroth, kuntayhtymän johtaja Tuula Antola Omniasta ja Taitaja2022 Porin tapahtuma- ja palveluvastaava Miia Reiman WinNovasta. 

Opetusministeri Li Andersson oli mukana luovuttamassa mökkiä yhdessä ammatillisen koulutuksen toimijoiden kanssa. Andersson muistutti tilaisuudessa, että ammatillinen koulutus on arvokas vaihtoehto suomalaisten jatkopolkujen joukossa.

”Meillä oli eilen oli hyvä keskustelu ammatillisesta osaamisesta ja sen arvostamisesta. Mökki konkretisoi osaamisen kaikkien nähtäväksi. Ammatillinen koulutus ei ole suunnitelma B, vaan yhtä arvokasta kuin kaikki muukin koulutus. Mökin tehneille opiskelijoille on varmasti myös hienoa ja tärkeää tietää, että mökki menee tarpeeseen ja tuottaa hyvää käyttäjilleen”, Andersson totesi.

Oman osaamisen kehittämisen lisäksi opiskelijoille on tärkeää nähdä, että omilla teoillaan voi vaikuttaa ja osaamisella on merkitystä.

”Opiskelijoille on kerrottu jo tekemisvaiheessa, että mökki tulee hyvään tarpeeseen. Tällaiset projektit lisäävät opiskelijoiden olepro-tunnetta, ja vahvistavat opiskelijoiden osaamista. Yhteiskunnallisesti tärkeät projektit myös osallistavat opiskelijat yhteisen hyvän luomiseen”, Antola totesi.

Yhdessä ammatillisen koulutuksen asialla

Taitaja2023-tiimi Omniasta, Skills Finland sekä WinNova edustavat yhdessä ammatillisen koulutuksen asialla Porin Kansalaistorin mökki-ständillä koko SuomiAreenan ajan. Yhteistyö Porin Taitaja2022-tiimin sekä Espoon Taitaja2023-tiimin välillä on ollut tiivistä myös vuoden 2022 Porin kilpailujen aikana. Yksi parhaista jutuista Taitajissa onkin yhteistyön voima ja ilo!

Omnian henkilökuntaa sekä opiskelijoita nähtiin ja kuultiin myös SuomiAreenan keskustelutilaisuuksissa Raatihuoneenpuiston lavalla yhdessä työelämän ja muiden oppilaitosten edustajien sekä ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden kanssa. Mukana keskusteluissa oli myös opetusministeri Andersson. Keskusteluissa pureuduttiin ammatillisiin unelmiin, ammatillisen koulutuksen vetovoimaan sekä Taitaja-tapahtuman vaikuttavuuteen. Keskustelut ovat katsottavissa striimien kautta MTV Katsomossa.

Ammatilliset unelmat (mtv.fi)
Osaajapula ja ammatillisen koulutuksen vetovoima (mtv.fi)
Taitaja-tapahtuman vaikuttavuus (mtv.fi)

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Taitaja2023 Aftermovie on julkaistu – kiitämme upeasta vuodesta ja käännämme katseet seuraaviin kisoihin

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja2023 Espoo -tapahtuma järjestettiin 8.–11.5.2023 Tapiolan urheilupuistossa. Tapahtuman […]

Taitaja2023-kilpailun tulokset

Täydelliset Taitaja SM-lajien tulokset ovat liitteenä tiedotteen lopussa. Taitaja9-kilpailun tulokset […]

Viljami Turve kädessään kultamitali ja kukkakimppu.

Taitajien Taitajaksi valittu Viljami Turve: En ole koskaan voittanut mitään, joten tuntuu hienolta – ja oudolta

Taitaja-kilpailujen ja ammatillisen koulutuksen lähettilääksi valittiin putkiasennuksen kultamitalisti, Tampereen seudun […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit