Taitaja2023 lajiohjausryhmäpäivässä kehitettiin ja kehityttiin

Omnian Kirkkokadun toimipisteessä kokoonnuttiin torstaina 29.9.2022 Valtakunnalliseen lajiohjausryhmäpäivään. Lajiohjausryhmäpäivässä käynnistettiin yhteistä työskentelyä kilpailulajeissa. Lajiohjausryhmät suunnittelevat ja toteuttavat Taitajan semifinaalitehtävät ja finaalitehtävät yhdessä lajivastaavien kanssa.

Päivään osallistui yli 400 eri ammatillisten oppilaitosten ja työelämän edustajaa yhteensä lähes 50 eri lajissa. Päivän aikana eri lajien edustajat toimivat omissa lajiryhmissään, mutta yhteistyötä tehtiin yli lajiaitojen ja ideoita vaihdettiin matalalla kynnyksellä.

Monialainen yhteistyö vahvistaa lajien ammattiosaamista

Lajiohjausryhmät ovat monialaisia ryhmiä, joissa on edustettuna niin oppilaitosten edustajia, kuin työelämän ja eri sidosryhmien edustajia. Monialainen yhteistyö kehittää alan ammattiosaamista laaja-alaisesti – esimerkiksi opettaja ja työelämänedustaja pystyvät katsomaan samaa asiaa eri näkökulmista ja jakamaan ajatuksia, näkemyksiä ja kokemuksia koko ohjausryhmälle.  ”Päivässä oli hyvin iloinen ja innostunut tunnelma. Lajeissa ollaan erittäin motivoituneita kehittämään kilpailulajeja ja niiden tehtäviä. Paljon uusia avauksia ja ajatuksia saatiin päivässä käynnistettyä” Taitaja2023 kilpailupäällikkö Päivi Vuorihuhta kertoo.

Myös Skills Finlandin puolelta oltiin tyytyväisiä päivään. ”Lajit lähtivät aktiivisesti mukaan työhön ja esittivät rohkeasti kysymyksiä. Päivä oli todella onnistunut” Skills Finlandin Taitaja-päällikkö Petri Hörkkö toteaa.

Matka kohti ensi kevään Taitaja2023-kilpailuja jatkuu 3.10.2022 alkavalla semifinaali-ilmoittautumisella ja syksyn ja kevään mittaan jatkuvilla lajivastaavien koulutuspäivillä. Semifinaalit kilpaillaan eri oppilaitoksissa tammikuussa 2023, viikolla 5. Taitaja2023 finaalit kilpaillaan Espoossa 8.-11.5.2023.

Tunnelmia lajiohjausryhmäpäivästä kuvina

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Taitaja2023 Espoo -tapahtuma toteutetaan Tapiolan urheilupuistossa

Espoossa 8.-11.5.2023 toteutettava Taitaja2023 Espoo-tapahtuma siirtyy Matinkylän Ilmatar Areenalta Tapiolan […]

Taitaja2023-semifinaaleihin ilmoittautui 1646 opiskelijaa

Taitaja2023-kilpailun finaalipaikkaa lähtee hakemaan yhteensä 1646 opiskelijaa ammatillisista oppilaitoksista ympäri […]

Espoon Taitaja9-paikalliskilpailukiertue keräsi yli 600 kilpailujoukkuetta

Espoon Taitaja9-paikalliskilpailukiertue kiersi 10 Espoon ja Kirkkonummen peruskoulua 3.-14.10.2022 välisenä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.