Teknologia-alalla tehdään työtä, joka muuttaa maailmaa – eikä tämä onnistu ilman ammattiosaajia

Meille Teknologiateollisuudessa on erittäin tärkeää, että Suomessa on nyt ja tulevaisuudessa laadukas ammatillinen koulutus. Haluamme kannustaa nuoria valitsemaan rohkeasti myös ammatillisen koulutusvaihtoehdon, ja teemme itsekin töitä ammatillisen koulutuksen vetovoiman lisäämiseksi.

Yrityksemme tarvitsevat tulevien kymmenen vuoden aikana arviolta 130 000 uutta osaajaa, ja noin 50 000 tuosta määrästä tulisi olla ammatillisesta koulutustaustasta. Töitä siis varmasti tulevaisuudessa tekniikan aloilla riittää!

Edustamme yli 1 800 suomalaista yritystä, joista suuri osa tarvitsee ammatillista osaamista todella monenlaisiin tehtäviin laivanrakentajista hitsaajiin, koneistajista kaivososaajiin ja koodareista asentajiin. Osallistuminen Taitaja-kisoihin on siksi meille erittäin tärkeää, suorastaan kunnia-asia.

Toivomme, että Suomen nuorille ja muille ammattiin opiskeleville löytyy mieleisiä työtehtäviä ja uusia työmahdollisuuksia. Siksi tuommekin Taitaja-kisoihin myös uutta tietoa ammatillisen koulutuksen kehittämisen tueksi. 

Olemme tehneet ns. Amispulssi-selvityksen, jossa olemme verranneet tekoälyn avulla teknologiayritysten osaamistarpeita kahden ammatillisen tutkinnon perusteisiin. Kerromme tuloksista Taitaja-kisoissa. Lisäksi kerromme myös alkuvuodesta julkaistun, laajan tekniikan alan ammatillisen koulutuksen palvelukykyselvityksemme tuloksista.  

Olemme tuottaneet kevään aikana uuden tulevaisuuden teknologioista kertovan videosarjan. Kaikki viisi uutta videota saavat ensiesityksensä Taitajakisojen yhteydessä olevassa tilaisuudessa näyttelijä Ernest Lawsonin johdolla. Olemme kutsuneet tilaisuuteen yhteensä reilut 500 yläkoululaista opettajineen ja tarjoamme luokille bussikyydin paikalle. Ensi-iltaesityksiin kuuluvat tietysti myös popparit ja limut. Koululuokilla on lisäksi mahdollisuus tutustua itse Taitaja-kisoihin.

Teknologia-alalla tehdään työtä, joka muuttaa maailmaa. Teknologian avulla voimme ratkaista maailman vaikeita ongelmia. Samalla teemme myös tärkeitä valintoja. On aika huikeaa nähdä, miten oman työn tuloksena syntyy maailman suurin risteilijä, onnettomuuspaikalle tärkeitä tavaroita toimittava drone tai kyberhyökkäyksiltä suojaava ohjelma. Kun tuote on tehty Suomessa, voimme luottaa siihen, että se on tuotettu esimerkiksi luontoa ja ihmisarvoa kunnioittaen. Olisitko sinäkin osa tätä joukkoa? 

Eero Manninen, johtava asiantuntija, Teknologiateollisuus ry

 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kilpailija esittelee menua tarjoilija-lajissa.

Tehdään yhdessä palvelualojen tulevaisuus

Suomalaiset ovat jo nyt erinomaisia asiakaspalvelijoita, vaikka usein toisin väitetään. […]

Kilpailijan tehtävänä on vaihtaa törmäyksessä vaurioittunut kiinteä korinosa Mercedes Benz C-sarjan raakakoriin.

Tulevaisuuden autoala kutsuu toimialarajat rikkovia moniosaajia

Autoalaan liitettävät mielikuvat laahaavat vielä ainakin osin menneisyydessä, vaikka autoalan […]

Täsmäosaamista työelämään – kaikkien työikäisten ja -kuntoisten panosta tarvitaan

Työelämän monimuotoisuuden arvo on noussut yleiseen keskusteluun uudella tavalla. Tämä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit