Espoon Taitaja9-paikalliskilpailukiertue keräsi yli 600 kilpailujoukkuetta

Espoon Taitaja9-paikalliskilpailukiertue kiersi 10 Espoon ja Kirkkonummen peruskoulua 3.-14.10.2022 välisenä aikana. Muilta Espoon peruskouluilta järjestettiin kuljetuksia kilpailupaikoille. Omnian järjestämälle rekkakiertueelle osallistui yli 600 kilpailujoukkuetta ja tapahtuma keräsi yhteensä yli 3000 kävijää. Kilpailujoukkueita Taitaja9-paikalliskilpailuun osallistui Espoossa ja Kirkkonummella 22 eri koulusta.

Kiertue sai positiivista palautetta yläkoulujen oppilailta ja henkilökunnalta

Omnian Taitaja9-kiertuetta ja kevään 2023 Taitaja9-finaalia koordinoiva Johanna Jussila kertoo kiertueen saaneen positiivista palautetta yläkoulujen oppilailta ja henkilökunnalta. ”Kävijät kertoivat, että kiertue oli onnistunut ja he olivat iloisia, että tällainen mahdollisuus järjestettiin Taitaja9-kilpailun tiimoilta. Kävijät kokivat, että kiertue oli oivallinen tapa tutustua ammatilliseen koulutukseen” , Jussila kertoo.

Taitaja9-kilpailu järjestettiin kiertuerekan sisätiloissa. Taitaja9-kilpailussa kilpaillaan kolmen hengen joukkueissa. Joukkueen jäsenet voivat olla eri luokilta ja luokka-asteilta yläkoulun luokilta 7.–9. Taitaja9-kilpailun lisäksi kiertueella oli mahdollista tutustua ammatilliseen koulutukseen erilaisten kilpailujen ja toiminnallisten pisteiden muodossa rekan ulkopuolella. Tapahtuma oli kaikille avoin ja vierailijoita yläkoululaisten lisäksi eri pysähtymispaikoilla kävi niin päiväkodeista, kun alakouluistakin.

Espoon aluekilpailuun on mahdollista osallistua vielä virtuaalipelin kautta

Jos rekkakiertueelle osallistuminen jäi Espoossa väliin, on Taitaja9-paikalliskilpailuun mahdollista osallistua vielä virtuaalipelin kautta.

Virtuaalipeliin osallistutaan livekilpailun tapaan kolmen hengen joukkueissa. Kilpailuun osallistuvien tulee olla luokka-asteilta 7–9. Joukkueessa voi olla oppilaita eri luokilta ja eri luokka-asteilta. Virtuaalipeliä on mahdollista pelata 2.12.2022 saakka.

Virtuaalipeli on tarkoitettu vain niille joukkueille, jotka eivät osallistuneet livekilpailuun rekkakiertueella.  Lisätietoja ja ohjeet virtuaalipeliin osallistumiseen löytyy Taitaja9-verkkosivuilta (taitajaysi.fi).

Paikalliskilpailujen jälkeen vuorossa ovat valtakunnalliset aluekilpailut

Taitaja9-kilpailun paikalliskilpailuihin on mahdollista osallistua 2.12.2022 saakka oman alueen kilpailupaikoilla ja virtuaalipelin kautta.

Taitaja9-kilpailu jatkuu paikalliskilpailujen jälkeen valtakunnallisilla aluekilpailuilla. Aluekilpailuja järjestetään valtakunnallisesti joulukuun 2022 ja helmikuun 2023 välisenä aikana.

Espoon aluekilpailut järjestetään 17.1.2023. Kaikki Espoon aluekilpailuihin jatkavat joukkueet saavat kutsun kilpailuun sähköpostilla 16.12.2022 mennessä.

Taitaja9-finaali kilpaillaan Espoossa Taitaja2023-tapahtuman yhteydessä

Taitaja9-kilpailun finaali kilpaillaan Taitaja2023-tapahtuman yhteydessä 8.-11.5.2023 Espoon Matinkylässä. Finaaliin jatkavat aluekilpailuissa parhaiten menestyneet joukkueet. Taitaja9-finaalissa nähdään 36 joukkuetta yhteensä 108 kilpailijan voimin.

Lisätietoja antaa

Johanna Jussila

Taitaja-koordinaattori

johanna.jussila@omnia.fi

046 851 5142

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Taitaja2023 Aftermovie on julkaistu – kiitämme upeasta vuodesta ja käännämme katseet seuraaviin kisoihin

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja2023 Espoo -tapahtuma järjestettiin 8.–11.5.2023 Tapiolan urheilupuistossa. Tapahtuman […]

Taitaja2023-kilpailun tulokset

Täydelliset Taitaja SM-lajien tulokset ovat liitteenä tiedotteen lopussa. Taitaja9-kilpailun tulokset […]

Viljami Turve kädessään kultamitali ja kukkakimppu.

Taitajien Taitajaksi valittu Viljami Turve: En ole koskaan voittanut mitään, joten tuntuu hienolta – ja oudolta

Taitaja-kilpailujen ja ammatillisen koulutuksen lähettilääksi valittiin putkiasennuksen kultamitalisti, Tampereen seudun […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit