Den lokala Mästare9-turnén samlade över 600 deltagande lag i Esbo

Mellan den 3–14.10.2022 besökte den lokala Mästare9-turnén 10 grundskolor i både Esbo och Kyrkslätt. Från de övriga skolorna i Esbo arrangerades transport till tävlingsplatserna. Totalt deltog över 600 tävlande lag i lastbilsturnén som Omnia arrangerade, och evenemanget hade över 3000 besökare. De tävlande lagen representerade 22 olika skolor från Esbo och Kyrkslätt.

Turnén fick positiv feedback från lärarna och personalen vid högstadierna

Johanna Jussila, som koordinerar Omnias Mästare9-turné samt ansvarar för vårens Mästare9 final berättar att turnén fått beröm från lärarna och personalen vid de deltagande högstadierna. ”Besökarna berättade att turnén var lyckad och att de var glada att en sådan här möjlighet arrangerades av teamet bakom Mästare9-tävlingen. Besökarna tyckte att man på ett ypperligt sätt kunde bekanta sig med yrkesutbildningen i och med evenemanget” berättar Jussila.

Mästare9-tävlingen arrangerades inne i den turnerande lastbilen. I Mästare9 deltar de tävlande i tremanna lag. Lagmedlemmarna får komma från olika klasser och från högstadiets årkurs 7–9. Förutom att delta i Mästare9-tävlingen kunde besökarna bekanta sig med yrkesutbildningen via olika tävlings- och aktivitetspunkter utanför lastbilen. Evenemanget var öppet för alla och bland besökarna fanns också daghem och lågstadier.

Man kan ännu delta i Esbos tävling via det virtuella spelet

Om man missade lastbilsturnén i Esbo, så kan man ännu delta i den lokala Mästare9-tävlingen via det virtuella spelet. Precis som i den riktiga Mästare9 tävlingen, så deltar man i det virtuella spelet so ett tremanna lag. Deltagarna ska vara från årskurserna 7–9. I laget kan deltagare från olika klasser och årskurser ingå. Man kan spela det virtuella spelet fram tills den 2.12.2022. Det virtuella spelet är menat endast för de lag som inte deltog i tävlingen som genomfördes i samband med lastbilsturnén.

Mera info och anvisningar finns på  Mästare9 webbplatsen (taitajaysi.fi).

PaikEfter de lokala tävlingarna stundar de regionala finalerna

Man har möjlighet att delta i de lokala Mästare9-tävlingarna fram tills den 2.12.2022 vid de egna lokala tävlingsplatserna samt genom det virtuella spelet.

Efter de lokala tävlingarna fortsätter Mästare9 med de regionala finalerna. Dessa regionala finaler arrangeras runt om i landet mellan december 2022 och februari 2023. Den regionala finalen i Esbo går av stapeln den 17.1.2023. Alla lag som får en plats i den regionala finalen i Esbo kontaktas per e-post senast den 16.12.2022.

Mästare9 finalen avgörs i Esbo i samband med Mästare2023 evenemanget

Finalen i Mästare9 arrangeras i samband med Mästare2023-evenemanget den 8-11.5.2023 i Mattby i Esbo. Till finalen kvalificerar sig de bästa lagen från de regionala finalerna. Totalt deltar 36 lag ovh 108 tävlande i Mästare9 finalen.

Mera info ger

Johanna Jussila

Mästare-koordinator

johanna.jussila@omnia.fi

046 851 5142

Du är möjligen intresserad av

Viljami Turve kädessään kultamitali ja kukkakimppu.

Viljami Turve som valdes till Mästarnas Mästare: Jag har aldrig vunnit någonting, så det känns fint – och konstigt

Till ambassadör för Mästare-tävlingarna och för yrkesutbildningen valdes guldmedaljören i […]

Deltagande i MästarePLUS-tävlingen förstärker kunnande och nätverk både för studerande och personal

Enligt Live-stiftelsens verksamhetsledare Marja Pajulahti behöver ungefär var åttonde ung […]

Vid Mästare tacklar man bristen på yrkeskunniga med breda axlar

Petri Lempinen från Undervisnings- och kulturministeriet, Juha Ojajärvi  från Perho […]

Evenemangets huvudsamarbetspartners