Ammattitaito on työelämän peruspilari

Ammattitaito on tärkeintä työelämässä. Se on vankka pohja, jonka päälle voi rakentaa lisää. Siksi onkin hienoa olla mukana tukemassa Taitaja2023-kilpailua.

Hoiwan tarina lähti myös ammatinharjoittamisesta. Hoitajan töissä kerrytin monta vuotta omaa ammattitaitoani. Huomasin sote-alalla ongelmia, joita ryhdyin myöhemmin ratkomaan yrittämisen kautta. Nykyään Hoiwa on menestyvä yritys, mutta kaikki lähti kuitenkin siitä tietotaidosta, jonka kerrytin hoitajana.

Minusta on tärkeää olla mukana tukemassa kilpailua, koska nuorissa osaajissa on tulevaisuus. He tuovat työelämään uusia ajatuksia ja intoa. Rehti kilpailu puskee myös eteenpäin, ja nuorena on tärkeää saada onnistumisen ja osaamisen tunteita. Se kannustaa eteenpäin ja kohottaa itseluottamusta. Se on rohkeutta, että uskaltaa kilpailla. Ja vaikka ei voittaisikaan, kilpailun jälkeen on yhtä kokemusta rikkaampi.

Osaaminen ja ammattitaito on tärkeää töihin siirtyessä. Se, että yrittää parhaansa, on tärkeintä. Nykyään puhutaan paljon elinikäisestä oppimisesta. Yrittäjänä opettelin jatkuvasti esimerkiksi taloushallintoa, myyntiä ja markkinointia. Ammattilainen, joka haluaa oppia lisää, pärjää työelämässä. 

Haluan myös kannustaa nuoria taitajia ja ammattilaisia unelmoimaan isosti. Unelmien saavuttaminen on mahdollista, jos tekee töitä niiden saavuttamiseksi. Myös positiivinen asenne, yhteistyötaidot ja taitojen kehittäminen vievät elämässä pitkälle.

Tsemppiä kaikille kilpailuun!

Fadumo Ali, Hoiwa Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kilpailija esittelee menua tarjoilija-lajissa.

Tehdään yhdessä palvelualojen tulevaisuus

Suomalaiset ovat jo nyt erinomaisia asiakaspalvelijoita, vaikka usein toisin väitetään. […]

Kilpailijan tehtävänä on vaihtaa törmäyksessä vaurioittunut kiinteä korinosa Mercedes Benz C-sarjan raakakoriin.

Tulevaisuuden autoala kutsuu toimialarajat rikkovia moniosaajia

Autoalaan liitettävät mielikuvat laahaavat vielä ainakin osin menneisyydessä, vaikka autoalan […]

Täsmäosaamista työelämään – kaikkien työikäisten ja -kuntoisten panosta tarvitaan

Työelämän monimuotoisuuden arvo on noussut yleiseen keskusteluun uudella tavalla. Tämä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit