Kaukokiito etsii sinua, tuleva logistiikka-alan taitaja!

Logistiikka-ala kehittyy valtavin harppauksin, ja sen myötä ammattikuljettajilta vaaditaan arjen työssä yhä monipuolisempia taitoja. Samalla ennuste tulevaisuuden osaajapulasta pistää meihin kuljetusalan toimijoihin vauhtia. Haluamme jakaa tietoa siitä, kuinka mahtavaa ja tärkeää työtä teemme, jotta logistiikan taitajia riittää myös tulevaisuudessa.

Jos opiskelet jo logistiikkaa – onneksi olkoon – olet valinnut itsellesi ammatin, joka mahdollistaa monipuolisen ja itsesi näköisen urapolun! Jos harkitset vielä valintaasi, on logistiikka-ala erinomainen vaihtoehto.

Työ ammattikuljettajana

Työ logistiikka-alalla on merkityksellistä – me pidämme koko maailman liikkeessä. Ammattikuljettajan työ on yhdistelmä vastuuta, itsenäisyyttä, vapautta ja asiakaskohtaamisia. Mikään ei voita ajoa kauniina kesäpäivänä omassa maisemakonttorissa. Lisäksi huolimatta digitalisaation mukanaan tuomasta kehityksestä mikään tekniikka – ei nyt eikä lähitulevaisuudessa – korvaa kuljettajan ammattitaitoa. Hyville kuljettajille on kysyntää ja töitä.

Logistiikka-ala on kehittynyt viimeisen vuosikymmenen aikana valtavasti. Digitalisaatio ja huoli planeettamme tulevaisuudesta ovat muuttaneet myös ammattikuljettajien arkea. Jatkuvasti kehittyvät teknologiaratkaisut tukevat kuljettajiemme päivittäistä työtä. Esimerkiksi mobiilipäätteestä on tullut kuljettajille yhtä tärkeä työväline kuin autosta. Sen ansiosta tavaravirtojen lisäksi liikkuvat myös tietovirrat, joista jalostetaan asiakkaille erilaisia palveluja. Kuljettajien taloudellinen ja ennakoiva ajotapa puolestaan vähentää kuljetusten ympäristövaikutuksia.

Kuljetusalasta haaveilevien keskuudessa on usein syvälle juurtunut käsitys, että kuljettajan työ olisi vain ajamista. Sitäkin se toki on, mutta se on paljon muutakin! Ammattikuljettajana kohtaat asiakkaita useammin kuin yksikään yrityksen myyntitykki, ja siksi asiakaspalvelutyön rooli, kyky kohdata erilaisia ihmisiä ja toimia erilaisissa tilanteissa ovat ratkaisevan tärkeitä työssä onnistumisen kannalta.

Ammattikuljettajan ura Kaukokiidolla

Tavoitteemme on olla toimialan halutuin ja arvostetuin työnantaja. Tällainen saavutus ei synny itsestään vaan vaatii meiltä määrätietoista työtä. Me uskomme, että hyvä ja kestävä työnantajamielikuva syntyy huolehtimalla omista työntekijöistämme. Kuljettajillemme se tarkoittaa esimerkiksi laadukkaita työvälineitä, hyvää työterveyshuoltoa ja palkkausta sekä reilua työvuorosuunnittelua. Ketjumme ajoneuvojen keski-ikä on alle neljä vuotta, joten meillä pääset ajamaan uudella kalustolla! Käytössämme on myös kasvava sähkö- ja kaasuautokanta.

Meille on myös tärkeää se, miltä meillä työskentely tuntuu. Työporukkamme on huippua, ja panostamme lujasti työturvallisuuden kehittämiseen. Olemme neljän perheyrityksen omistama ketju, ja perheenomaisuus näkyy toisista välittämisenä, matalana byrokratiana ja omalla esimerkillä johtamisena.

Logistiikka-alan opintojen lisäksi meille voi työllistyä myös muita reittejä pitkin. Tarjoamme tulevaisuuden kuljettajalupauksille rekrytointikoulutuksia, joiden tavoite on työllistyä suoraan kuljettajaksemme. Työllistämme vuosittain myös useita varusmiespalveluksessa kuljettajan ammattipätevyyden suorittaneita, kotiutuneita sotilaskuljettajia. Meillä on 28 terminaalia ympäri Suomen, ja haemme jatkuvasti uusia osaajia.

Mahdollistamme ketjumme ammattilaisille erilaisia urakehitys- ja tehtävänkiertomahdollisuuksia. Ketjussamme työskentelee alkujaan kuljettajina aloittaneita kaukokiitolaisia, jotka työskentelevät nyt muun muassa terminaali-, kuljetusesimies- ja myyntitehtävissä sekä tuotannon johtotehtävissä. Yhtä lailla meillä työskentelee kuitenkin ammattikuljettajia, jotka ovat viihtyneet ratin takana jo vuosikymmeniä! Omassa Kaukokiito Akatemiassamme henkilökuntamme voi suorittaa työn ohessa omaa ammatillista osaamista kehittävän tutkinnon.

Taitaja2023 kerää omien alojensa huippuosaajat yhteen toukokuussa Espooseen. Tervetuloa Kaukokiidon osastolle juttelemaan uramahdollisuuksista Suomen vahvimmassa ketjussa!

Kaukokiito on logistiikka-alan asiantuntijaorganisaatio, joka on palvellut suomalaista elinkeinoelämää jo 70 vuotta. Yli 2000 kaukokiitolaista ympäri Suomen työskentelee yhteisen tavoitteen eteen: me toimitamme aina parempia asiakaskokemuksia. Tuotamme ja kehitämme kuljetus- ja kokonaislogistiikkaratkaisuja asiakasyritystemme tarpeisiin uusinta teknologiaa hyödyntäen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kilpailija esittelee menua tarjoilija-lajissa.

Tehdään yhdessä palvelualojen tulevaisuus

Suomalaiset ovat jo nyt erinomaisia asiakaspalvelijoita, vaikka usein toisin väitetään. […]

Kilpailijan tehtävänä on vaihtaa törmäyksessä vaurioittunut kiinteä korinosa Mercedes Benz C-sarjan raakakoriin.

Tulevaisuuden autoala kutsuu toimialarajat rikkovia moniosaajia

Autoalaan liitettävät mielikuvat laahaavat vielä ainakin osin menneisyydessä, vaikka autoalan […]

Täsmäosaamista työelämään – kaikkien työikäisten ja -kuntoisten panosta tarvitaan

Työelämän monimuotoisuuden arvo on noussut yleiseen keskusteluun uudella tavalla. Tämä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit