Lännen-koneyrittäjyys – yksi vaihtoehtoinen työelämänpolku

Lännen Tractors Oy on jo toista kertaa peräkkäin Taitaja-finaalin pääyhteistyökumppanina. Viimevuoden positiivinen kokemus Taitaja2022 -finaalista Porissa sai meidät ilmoittautumaan heti mukaan myös vuoden 2023 tapahtumaan sekä tarjoutumaan konetoimittajaksi myös Infrarakentamisen finaaliin.

Meille Taitaja-tapahtuma semifinaaleineen ja finaaleineen on osoitus suomalaisen ammattikoulutussektorin halusta kouluttaa tähän maahan ja työelämän tarpeisiin, vuosi toisen jälkeen, parhaita tulevaisuuden ammattilaisia. Yhtälailla se on osoitus Suomen nuorison halusta, sukupolvesta toiseen, hankkia vahva ammattiosaaminen jonka varaan omaa elämää voi rakentaa. Taitaja2023 -finaalin voittajia ovatkin paitsi kaikki finalistit niin myös koko Suomi.

Lännelle infrarakentamisen oppilaat edustavat paitsi tulevia maarakennuskoneiden ammattilaisia niin myös potentiaalisia Lännen -koneyrittäjiä. Lännen -monitoimikoneen monitoimisuus ja ympärivuotinen käytettävyys tarjoavat hienon polun koneyrittäjyyden saloihin. Kesäisin infrarakentamisen ja -kunnossapidon saralla riittää pienempää ja isompaa kaivamista, perustamista ja tasoittamista, siirtämistä ja nostamista ja talvella puolestaan auraamista ja muuta talvikunnossapitoa. Monitoiminen Lännen tarjoaakin lukemattomia työmahdollisuuksia yrittäjyydestä kiinnostuneille nuorille, tai jo vähän varttuneimmillekin toimialan ammattilaisille.

Parempaa tuottavuutta pienemmällä hiilijalanjäljellä – siinä monitoimikoneen ajatuksen ydin. Lännen ei laske hiilijalanjälkeensä pelkästään koneen käytönaikaista ympäristökuormitusta vaan haluaa leventää keskustelun kattamaan myös työkoneen muut elinkaarenvaiheet; valmistaminen ja hävittäminen / uudelleen kierrättäminen. Hiilijalanjäljen näkökulmasta onkin väliä valmistetaanko ja käytetäänkö työsuoritteen tekemiseen yhtä vai useampaa työkonetta; työkoneiden määrällä on siten väliä.

Toivomme kaikille Taitaja2023-finaaliin osallistuville nuorille onnistumisen elämyksiä, nyt ja tulevaisuudessa valitsemallanne tiellä.

Kirjoittaja: Jari Nevalainen, Lännen ja Lundberg -liiketoimintajohtaja, Lännen Tractors Oy

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kilpailija esittelee menua tarjoilija-lajissa.

Tehdään yhdessä palvelualojen tulevaisuus

Suomalaiset ovat jo nyt erinomaisia asiakaspalvelijoita, vaikka usein toisin väitetään. […]

Kilpailijan tehtävänä on vaihtaa törmäyksessä vaurioittunut kiinteä korinosa Mercedes Benz C-sarjan raakakoriin.

Tulevaisuuden autoala kutsuu toimialarajat rikkovia moniosaajia

Autoalaan liitettävät mielikuvat laahaavat vielä ainakin osin menneisyydessä, vaikka autoalan […]

Täsmäosaamista työelämään – kaikkien työikäisten ja -kuntoisten panosta tarvitaan

Työelämän monimuotoisuuden arvo on noussut yleiseen keskusteluun uudella tavalla. Tämä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit