Mikään ei voita hyvää päivää metsässä

Aurinko nousee horisontista. Luonnon äänet säestävät matkaa kohti työmaata. Nouset metsäkoneen ohjaamoon. Tarkistat hakkuutyömaan ohjeistuksen. Käynnistät koneen – metsäkoneen kuljettajan työpäivä voi alkaa!

John Deere Forestry Oy on mukana jälleen Taitaja-kilpailussa! Olemme metsäkoneen käyttö -kilpailulajin tukija. Lajissa mitataan sellaisia taitoja, joita metsäkoneiden parissa työskentelevät ammattilaiset hyödyntävät päivittäin työssään. Meille on tärkeää, että saamme olla osa nuorten taitajien matkaa kohti heidän uraunelmiansa!

Vastuuta ja vapautta

Metsäkoneen kuljettajan työssä vastuu ja vapaus kulkevat käsikädessä. Työ on itsenäistä ja omaa työtä tulee osata suunnitella. Metsäkoneen kuljettajan tärkein työväline on huipputekniikkaa sisältävä metsäkone. Koneen käsittely vaatii kuljettajalta teknistä osaamista ja hyvät motoriset taidot.

Työskennellessä metsäkoneen kuljettajana toimisto kulkee sinne missä seuraava leimikko odottaa. Harva meistä pääseekin aloittamaan työviikkoansa keskellä metsää. Ammatissa palkitsevaa on, kun oman työnjälkensä voi nähdä heti. Voiko parempaa olla kuin huolellisesti tehty harvennusjälki tai tienvarsivarastoon kuormattu siisti puupino!

Tavoitteena tyytyväinen kuljettaja

Vaikka työvuoro kesäisessä metsässä on upea kokemus, työtä tehdään myös tuulessa ja tuiskussa. Me Deerellä suunnittelemme ja valmistammekin metsäkoneita, joiden tulee toimia myös ääriolosuhteissa. Kehittämiemme ratkaisujen tavoitteena ovat kestävät koneet ja kuljettajan työn helpottaminen.

Haluamme, että metsäkoneen kuljettaja voi hymyissä suin päättää työpäivän. Vielä tärkeämpää kuitenkin on, että uusi työpäivä on mukava jälleen aloittaa. Esimerkkejä ratkaisuistamme on kääntyvä ja vakaava ohjaamo, joka parantaa kuljettajan ergonomiaa ja lisää näkyvyyttä puunkorjuun eri vaiheissa.

Metsäkoneen kuljettaja päättää itse hakkuutyömaalla poistettavat puut ja valitsee maastossa käytettävän ajouraverkoston sijainnin. Kuljettajan päätöksenteon tueksi olemme kehittäneet erittäin tarkat karttatasot, jotka helpottavat korjuun suunnittelua ja kestävän metsänhoidon toteuttamista. Kuuntelemme asiakkaitamme aktiivisesti ja kehitämme metsäkoneitamme jatkuvasti.

Työtä metsäkoneiden parissa

John Deere -metsäkoneita valmistetaan Joensuussa. Tehtaalla juhlittiin 50-vuotisjuhlia vuonna 2022 ja tähän mennessä tuotantolinjalla on valmistettu yli 35 000 metsäkonetta. Deeren valmistamat kotimaiset metsäkoneet ovat ajokoneita sekä harvestereita, joita käytetään katkotun puutavaralajin valmistuksessa.

Haluamme kannustaa nuoria työskentelemään metsäkoneiden parissa. Esimerkiksi Joensuun tehtaamme rekrytoi uusia levyseppähitsaajia. Lisäksi metsäkoneasentajilla sekä metsäkoneenkuljettajilla työllistyminen alan tehtäviin on erittäin hyvä.

Menestystä kaikille tulevaisuuden Taitajille!

John Deere -tiimi

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kilpailija esittelee menua tarjoilija-lajissa.

Tehdään yhdessä palvelualojen tulevaisuus

Suomalaiset ovat jo nyt erinomaisia asiakaspalvelijoita, vaikka usein toisin väitetään. […]

Kilpailijan tehtävänä on vaihtaa törmäyksessä vaurioittunut kiinteä korinosa Mercedes Benz C-sarjan raakakoriin.

Tulevaisuuden autoala kutsuu toimialarajat rikkovia moniosaajia

Autoalaan liitettävät mielikuvat laahaavat vielä ainakin osin menneisyydessä, vaikka autoalan […]

Täsmäosaamista työelämään – kaikkien työikäisten ja -kuntoisten panosta tarvitaan

Työelämän monimuotoisuuden arvo on noussut yleiseen keskusteluun uudella tavalla. Tämä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit