Taitaja2023 – ABB:n blogi

Taitaja-kisoilla on jo vuosien ajan ollut tärkeä rooli olla tukemassa ammatillisen koulutuksen kehittämistä sekä uusien sähköalan ammattilaisten esiinmarssia. Digitalisaatio sekä eri kiinteistöteknisten järjestelmien saumaton integraatio ovat pääajureina sähköalan muutoksessa. Tällöin työn suorittamiseen vaadittu osaamistaso kasvaa erityisesti digitaitojen osalta ja työtehtävät ovat entistä mielenkiintoisempia.

Yrityksenä olemme mukana yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppaneista osallistuen aktiivisesti Sähköasennus-lajin tapahtumasisällön kehittämiseen. Sähköasennus lajina kuin myös sähköalan kehittäminen yleensäkin on meille tärkeä asia.

Tyypillisesti sähköasennustuotteiden kehittäminen tapahtuu läheisessä yhteistyössä muun muassa sähköasentajien kanssa, joten kontakti nyt valmistuviin sähköasentajiin luo pohjaa tulevalle yhteistyölle.

Porvoossa sijaitseva Asennustuotteet-tehdas valmistaa erityisesti Pohjoismaisille markkinoille suunniteltuja sähköasennustuotteita. Viime vuosina Porvoon tehdas on näyttänyt suuntaa erityisesti ABB-yhtymän vastuullisuusstrategiaan sitoutuneena toimijana, ja on ollut ABB-konsernin kolmas ja Suomen ensimmäinen Mission to ZeroTM -yksikkö eli hiillineutraali tehdas. Porvoon tehdas valmistaa myös useita asennustarvikkeita kotitalouksilta kerätystä muoviraaka-aineesta. Hyvä esimerkki tällaisesta tuotteesta on kotitalouksien kierrätysmuovista valmistettu kojerasian kansi, jota käytetään kaikissa Porvoossa valmistetuissa kojerasioissa.

Kiinteistömme ja kotimme tulevat koko ajan entistä älykkäämmiksi, mikä asettaa lisää haasteita tulevaisuuden ammattinaisille ja -miehille. Samanaikaisesti kiinteistöjemme ja niissä käytettyjen tuotteiden ja ratkaisujen tulee olla entistä energiatehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä.

Tämänvuotisen sähköasennuslajin finaalitehtävänä on ABB:n free@home kodinohjausjärjestelmän käyttöönotto. Se on hyvä esimerkki digiosaamisesta, jota tullaan jatkossa vaatimaan entistä enemmän niin tulevilta sähköalan ammattilaisilta kuin muihinkin ammatteihin valmistuvilta.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kilpailija esittelee menua tarjoilija-lajissa.

Tehdään yhdessä palvelualojen tulevaisuus

Suomalaiset ovat jo nyt erinomaisia asiakaspalvelijoita, vaikka usein toisin väitetään. […]

Kilpailijan tehtävänä on vaihtaa törmäyksessä vaurioittunut kiinteä korinosa Mercedes Benz C-sarjan raakakoriin.

Tulevaisuuden autoala kutsuu toimialarajat rikkovia moniosaajia

Autoalaan liitettävät mielikuvat laahaavat vielä ainakin osin menneisyydessä, vaikka autoalan […]

Täsmäosaamista työelämään – kaikkien työikäisten ja -kuntoisten panosta tarvitaan

Työelämän monimuotoisuuden arvo on noussut yleiseen keskusteluun uudella tavalla. Tämä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit