TaitajaPLUS-kilpailu avaa ovia erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille

On ilo todeta, että Taitaja-kilpailuissa nähdään ensi vuonna viisi PLUS-lajia, kun edellisellä kerralla mitaleita jaettiin kolmen lajin merkeissä. Koulutuksen järjestäjä Live on linjannut toiminnassaan PLUS-lajien järjestäjänä, että vuonna 2023 lajeina ovat ravintola- ja cateringpalvelut, kiinteistönhoito, liiketoiminta, puhdistuspalvelu ja logistiikka. Toivottavasti jatkossakin voisimme pitää TaitajaPLUS-lajit vahvasti mukana ja lajivalintaa voisi vielä lisätä ja monipuolistaa.

TaitajaPLUS-lajeissa kilpailijoiden erityistarpeet otetaan huomioon. Kilpailussa saa enemmän tukea, mutta kilpailutehtävät tähtäävät kuitenkin tutkinnon ja työelämän tavoitteisiin. Kilpailutehtävät pyritään tekemään mahdollisimman selkeiksi ja kilpailuaika on lyhyempi.

Kilpailut ovat osallistujille erinomainen mahdollisuus näyttää osaamisensa suomalaiselle työelämälle. Kilpailuun osallistuminen on myös matka, jossa moni kokee kasvavansa kohti ammattilaisuutta henkilökohtaisella polullaan. Vuosittain järjestettävät Taitaja-kilpailut muistuttavat suomalaista yhteiskuntaa myös siitä, että meillä Suomessa on valtava määrä osaamista, joka on valjastettavissa työelämän tarpeisiin – huomioiden myös heidät, jotka eivät ole kilpailemassa varsinaisessa tapahtumassa, mutta odottavat pääsyään työelämään.

Ensi vuonna Taitajat näkyvät ja kuuluvat Espoossa, Tapiolan urheilupuistossa. Toivottavasti myös sinäkin!

Anu Kilkku
Koulutuspäällikkö, Ammattiopisto Live
anu.kilkku@inlive.fi

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit