Työssäoppimassa Taitaja-tiimissä

Olen Amanda Sieppi, Omnian 3. vuoden merkonomi opiskelija. Kilpailin Taitaja2022 Porin finaalissa yrittäjyyslajissa. Kilpailujen jälkeen päädyin hakemaan Taitaja2023-tiimin työssäoppimisjaksolle. Minulla ei ollut keväällä enää opintoja suorittamatta kuin muuttama kurssi ja minulla oli mielenkiintoa siihen, miten Taitajat järjestetään. Innostuin asiasta kilpailujen aikana. Koen myös, että itselleni koulu on tuttu ja turvallinen paikka suorittaa koulutussopimuksella ammatillisia aineita ja se on myös kivaa.

Taitaja-tiimissä olen pääsyt seuraaman, miten suuri Ammattitaidon SM-kilpailu järjestetään ja mitä kaikkea pitää hoitaa. Olen tehnyt paljon Exceleitä ja päivitellyt taitaja2023.fi-nettisivuja. Syksyllä kun aloitin, valmistauduimme Taitajavuoden avauslähetykseen ja sen jälkeen ensimmäiseen lajiryhmäpäivään. Ennen joulua ja joulun jälkeen valmistauduttiin semifinaaleihin. Semifinaalien jälkeen olla painettu hulluna töitä finaalia varten, joka on jo ihan justiinsa ovella.  Saamme varmasti aikaan upeat kisat! Olen myös päässyt tekemään töitä monien lajivastaavien kanssa eri lajeissa.

Taitaja9 on peruskoulun 7.–9.-luokkien oma kilpailu, jossa pääsee tutustumaan moniin ammatillisiin aloihin. Syksyllä osallistuin Omnian järjestämän Taitaja9-paikalliskilpailukiertueen järjestämiseen. Kilpailijat, jotka pääsivät rekkakilpailusta jatkoon, pääsivät aluekilpailuun, joka oli tammikuussa. Heistä viisi joukkuetta jatkoi finaaliin, joka kilpaillaan Taitaja2023-tapahtuman yhteydessä 9.-10.5.2023. Yhteensä Taitaja9-finaalissa kilpailee 36 joukkuetta eri puolelta Suomea.

Mitä minä odotan tämän vuoden kisoista, kun itse en ole kilpailemassa? Odotan, että kaikilla olisi hauskaa, kivaa ja huippufinaali Espoossa. Toivon, että kilpailijat voivat ottaa rennosti ja kaikki menee hyvin, eikä tarvitse stressata. Itselläni tulee olemaan erilainen kokemus Taitajista tänä vuonna, koska en itse kilpaile, mutta pääsen seuraamaan kilpailuita järjestäjän roolissa. Odotan sitä innolla!

Työssäoppimisjakson aikana olen päässyt tekemään Taitaja-tiimin kanssa vaikka mitä jännää. Olen päässyt olemaan Taitajan ihana maskotti Skilly useaan otteeseen – hän on aivan ihana tyyppi. Pääsin mukaan Omnian ensimmäiseen Ammattilaisgaalaan Skillyn roolissa. Olen myös päässyt näkemään muita ammatillisia oppilaitoksia, esimerkiksi syksyllä 2022 kävimme Lahdessa Koulutuskeskus Salpauksessa kertomassa uusille ja vanhoille opiskelijoille Taitaja-kilpailusta. Olen testaillut Taitaja9-kilpailun tehtäviä ja ne on olleet todella kivoja. Minun mielestäni Taitaja9-kilpailun paras tehtävä on ollut linnunpönttö tehtävä aluekilpailussa. Finaaliin on tulossa monta hauskaa tehtävää.

Nyt katse on kohti Ammattitaidon SM-finaalia ja Taitaja9-finaalia. 45 päivää ja Taitaja2023 alkaa. Minä olen siellä, olethan sinäkin?

Kuvia Amandan työssäoppimisjaksolta

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kilpailija esittelee menua tarjoilija-lajissa.

Tehdään yhdessä palvelualojen tulevaisuus

Suomalaiset ovat jo nyt erinomaisia asiakaspalvelijoita, vaikka usein toisin väitetään. […]

Kilpailijan tehtävänä on vaihtaa törmäyksessä vaurioittunut kiinteä korinosa Mercedes Benz C-sarjan raakakoriin.

Tulevaisuuden autoala kutsuu toimialarajat rikkovia moniosaajia

Autoalaan liitettävät mielikuvat laahaavat vielä ainakin osin menneisyydessä, vaikka autoalan […]

Täsmäosaamista työelämään – kaikkien työikäisten ja -kuntoisten panosta tarvitaan

Työelämän monimuotoisuuden arvo on noussut yleiseen keskusteluun uudella tavalla. Tämä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit