Volvo Omamekaanikko takaa työntekijä- ja asiakastyytyväisyyden

Volvon tapa huolehtia asiakkaiden autojen huoltotarpeesta poikkeaa tavanomaisesta työjohtovetoisesta toimintatavasta. Volvo organisaatiossa koulutettu Volvo Omamekaanikko hoitaa auton huoltamisen ja korjaamisen lisäksi myös kaiken yhteydenpidon ja työn laskutuksen asiakkaan kanssa. Monissa toimipisteissä Omamekaanikot toimivat työpareina, jolloin työ nopeutuu ja asiakas voi odottaa viihtyisissä tiloissa tehden omia töitään huollon aikana. Omamekaanikkona pääset keskustelemaan suoraan asiakkaan kanssa auton tilanteesta ja luot henkilökohtaisen suhteen sekä autoon että auton käyttäjään. Asiakastyytyväisyys on sen myötä selvästi korkeampaa kuin aikaisemmin. Parityöskentely puolestaan tuo vaihtelevuutta ja nopeuttaa oppimista työn ohessa. Volvo tarjoaa myös merkittävän kehityspolun ja monipuolisen koulutustarjonnan jotta pysymme ajan tasalla nopeasti kehittyvässä maailmassa.

Volvon markkinaosuus Suomessa on reilut 8%, Volvoja on liikenteessä lähes 300.000 kpl ja niillä ajetaan keskimääräistä pitempään. Volvo on myös käytettynä maahantuotujen merkkien kärjessä ja parhaimmillaan Volvoja tuodaan käytettynä lähes yhtä paljon kuin myydään uutena. Tämä kaikki tarkoittaa kasvavaa työpanosta pitkälle tulevaisuuteen.

Paikalliset Volvo jälleenmyyjä ovat tehneet jo pitkään hedelmällistä yhteistyötä paikallisten ammattioppilaitosten kanssa. Olemme järjestäneet yritysvierailuja opiskelijaryhmille, pitäneet luentoja oppilaitoksissa sekä työllistäneet vuosittain kymmeniä autoalan opiskelijoita työharjoittelun tai kesätyöpaikan merkeissä. Tämä on usein ollut alku pitkäaikaiseen työsuhteeseen esimerkiksi Volvo Omamekaanikkona. Nyt haluamme rohkaista myös peruskoulujen Opoja tulemaan tutustumaan autoalan tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Olemme myös panostaneet työssäoppimiseen ja jatkuvaan kouluttautumiseen. Koulutettu työnohjaaja ottaa harjoittelijan ”siipiensä alle” ja ohjaa hänen tekemisiään. Tarjolla on myös mittava määrä uusien tuotteiden ja uuden tekniikan koulutusta.

Autojen nopea sähköistyminen tarjoaa aivan uudenlaisia haasteita opetella niihin liittyvät tehtävät. Yhtä useammin Omamekaanikko työskenteleekin tietokoneen ääressä tutkien auton antamia signaaleja, päivittämässä auton ohjelmistoja ja analysoimassa komponenttien vaihtotarvetta.

Autojen huoltamiseen ja korjaamiseen liittyvien tehtävien lisäksi autoala tarjoaa työtä myös osaaville ja innokkaille automyyjille, kaikki langat käsissään pitäville ajoneuvosihteereille ja hallinnon ja tietojenkäsittelyn näppärille tekijöille. Suomessa autoalan koulutuksen läpikäyneille on myös kysyntää maailmalla. Meillä pätevöityy erittäin osaavia ihmisiä. Esimerkiksi Suomen joukkue sijoittui kansainvälisessä teknisen palvelun kilpailussa upeasti pronssille.

Alan opiskelijoiden lisäksi haluamme tuoda autoalaa esille myös Opoille ja peruskoululaisille. Haluamme muuttaa vanhaa mielikuvaa automekaanikoista. Perinteisen mutterinväännön, peltitöiden ja renkaanvaihdon lisäksi nopeasti kehittynyt tekniikka edellyttää tänä päivänä aivan uudenlaista osaamista ohjelmistojen, vikadiagnostiikan ja yhä kasvavassa määrin sähköautoiluun liittyvien tehtävien parissa.

Olisitko sinä kiinnostunut autoalasta tulevaisuuden ammattina?

Olemme paikalla Metro Areenalla sekä Suomenojan autotekniikkarastilla.

Tervetuloa tutustumaan tulevaisuuden toimialaan!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Kilpailija esittelee menua tarjoilija-lajissa.

Tehdään yhdessä palvelualojen tulevaisuus

Suomalaiset ovat jo nyt erinomaisia asiakaspalvelijoita, vaikka usein toisin väitetään. […]

Kilpailijan tehtävänä on vaihtaa törmäyksessä vaurioittunut kiinteä korinosa Mercedes Benz C-sarjan raakakoriin.

Tulevaisuuden autoala kutsuu toimialarajat rikkovia moniosaajia

Autoalaan liitettävät mielikuvat laahaavat vielä ainakin osin menneisyydessä, vaikka autoalan […]

Täsmäosaamista työelämään – kaikkien työikäisten ja -kuntoisten panosta tarvitaan

Työelämän monimuotoisuuden arvo on noussut yleiseen keskusteluun uudella tavalla. Tämä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit