Evenemangsområde

På den här sidan finns heltäckande information om evenemangsområdet och service som där erbjuds. Välkommen för att trivas på Mästare2023 Esbo-evenemanget som är öppet för alla och har fritt inträde!

Restauranger och kaféer på evenemangsområdet

Kaféer i Hagalund idrottshall och i Honkahallen

I Hagalund idrottshall och i Honkahallen betjänas man i Omnia-studerandenas kaféer, som donerar avkastningen till välgörenhet via Barnklinikens Faddrar.

Hagalund idrottshall betjänar mån 11-17, tis 9-17, ons 9-21, tors 9-17
Honkahallen betjänar mån-tors 9-17.

Restaurang Mario´s
Metro Arena

Restaurang Mario´s betjänar sällskap som vill äta lunch i Metro Arenas 2. våning. Vi rekommenderar att man reserverar bord på förhand i Restels försäljningstjänst myynti.metroareena@restel.fi, 020 799 4010. Restaurangen har 120 kundplatser.

Club Restaurang
Metro Arena

Club Restaurang betjänar sällskap som vill äta lunch i Metro Arenas 2. våning. Vi rekommenderar att man reserverar bord på förhand i Restels försäljningstjänst myynti.metroareena@restel.fi, 020 799 4010.

Ankomst och parkering

Vi rekommenderar att man använder kollektivtrafik

Till evenemangsområdet i Hagalund idrottspark kommer man behändigt med Metro genom att anlända till station Idrottsparken (lansimetro.fi).

Se rutter och trafikmedel i HRT:s (fi. HSL) ruttguide (hsl.fi)

Parkering

Evenemangsområdet har inga parkeringsplatser.

Nonstop-buss

Mellan evenemangsområdena kör en nonstop-buss rutten Hagalund Idrottspark-Suomenoja-Hagalund Idrottspark.

Vid Suomenoja-enheten kan du bekanta dig med grenarna 101 Fordonsteknik och 102 Bilskadereparation.

Sidoprogram

Miniseminarier

I Esbo Metro Arenans aula arrangeras 9.–10.5. informativa tillfällen, paneldiskussioner och föreläsningar som aktiverar publiken. Gå med för att lyssna och diskutera!

Evenemangstorget

Utställare i Esbo Metro Arenans aula 9.–10.5. är Mästare2023-evenemangets huvudsamarbetspartners och representanter för olika företag och aktörer. Där finns också intressanta simulatorer – välkommen att bekanta er!

Karriärstigar

En helhet planerad för grundskolelever som med hjälp av Mästare2023-mobilspelet får bekanta sig med flera yrkesbranscher. I anslutning till karriärstigarna, nära de olika grenområdena, får besökarna bekanta sig med hur man praktiskt gör och arbetar i olika yrkesgrenar. Man kan bekanta sig med karriärstigarna under hela evenemanget.

Sidoprogram och service på områden i Hagalund idrottspark

På Hagalund idrottsparks område finns det mångsidiga sidoprogram för besökarna under hela evenemanget. Bekanta dig med olika simulatorer, besök aktivitetsställen utomhus, bekanta dig med Hållbar framtid-stugan, ät mellanmål eller gotta dig mellan aktiviteterna vid olika aktörers försäljningspunkter.

I Hagalund idrottshall och i Honkahallen betjänas man också i Omnia-studerandenas kaféer, som donerar avkastningen till välgörenhet via Barnklinikens Faddrar.

Stilla rummet, Träningshallen

Om du under det hektiska evenemanget behöver få lugna ner dig och slappna av kan du gå till Stilla rummet i Träningshallen. I rummet kan tävlande och evenemangsbesökare andas ut. I rummet är det tyst aktivitet.

Nära intill rummet kan man också få samtala med en vuxen. Dejourer är läroanstaltspräster i Esbo Kyrkliga Samfällighet och anställda från församlingarna.

Varmt välkommen!

Mer info: Jyri Hakala, 040 513 4363

Grenar i andra lokalen

Suomenoja

Omnias Suomenoja-enhet kan du behändigt besöka med nonstop-buss från Hagalund idrottspark under hela evenemangstiden. Vid Suomenoja-enheten tävlar man i grenarna 101 Fordonsteknik och 102 Bilskadereparation.

Förutom grenarna finns det olika sidoprogram vid Suomenoja-enheten – bekanta dig med mångsidiga aktörer och experter inom bilbranschen. Vid Suomenoja betjänas publiken också av ett matstånd, där man kan få köpa något smått att äta och kaffe.

Hybridgrenar

En del grenar tävlas det i som hybridgenomföranden. De tävlande tävlar 9–10.5. i Lahtis och 11.5. i Hagalund idrottspark.

Som hybridgenomförande tävlas det i:

607 Maskinmontering och underhåll, Salpaus, Lahtis, Vipusenkatu campus
309 Hästskötsel, Salpaus, Lahtis, Jokimaa campus

Grenar som arrangeras på andra platser

603 CNC-maskinbearbetning, Stadin AO enheten i Abraham Wetteri vägen 4, Helsingfors
104 Transportlogistik, Stadin AO, enheten i Malm, Helsingfors
103 Billackering, Keuda, enheten i Träskända

Tävlingsprestationerna i köpcentret Iso Omena

Följ med tävlingsprestationerna i köpcentret Iso Omena i Mattby!

Citymarket Iso Omena 9.5. kl. 9–16, 301 Kundbetjäning och försäljning
Partioaitta Iso Omena 9.5. kl. 9–16, 301 Kundbetjäning och försäljning
Citymarket Iso Omena 10.5. kl. 9–16, P3 Affärsverksamhet

Evenemangets huvudsamarbetspartners