501 Bagare-konditor / Semifinal
Tävlingstid
Tisdag 31.1.2023
Tävlingsplatser
- Esedu
- Omnia
- OSAO
- TAI
Semifinal-koordinator
Tidtabell
Tävlingstiden är sammanlagt 6 timmar. Noggrannare tidtabell för dagen klargörs på tävlingsdagen.
Material och utrustning
- ugn
- kavlingsmaskin
- bordsmaskin (ca 6L)
- spis
- frys
- kylskåp.
Praktiska anvisningar
Den tävlande ska ta med sig följande tillbehör och arbetsredskap till tävlingsplatsen:
- fotoförsett identitetsbevis
- arbetskläder och -skor.
Allmän beskrivning av tävlingsuppgiften och bedömningen som helhet
En noggrannare bedömning görs enligt CIS-poängberäkningssystemet. Tävlingsuppgiften bedöms på skalan 0–100 p.
Kvalitativ bedömning 60 %
Kvantitativ bedömning 40 %
Om en tävlande äventyrar säkerheten för sig själv eller andra, kan tävlingsprestationen avbrytas.
Uppgiftens moduler och bedömningskriterier
Preliminär moduluppbyggnad i semifinaluppgiften (ändringar kan komma):
Modul 1/Omvandling av ett recept
Upgift
Beräkna det givna receptet
10 poäng.
Modul 2/Tillverkning av en konditoriprodukt
Upgift
Moussetårta för 20 personer
35 poäng.
Modul 3/Tillverkning av en bageriprodukt
Upgift
Traditionell färdig bageriprodukt 30 st.
35 poäng.
Modul 4/Tillverkning av en konditoridekoration
Upgift
Chokladglaserade dekorationer
10 poäng.
Modul 5/Hållbar utveckling och företagarinriktad verksamhet
Upgift
Hållbar utveckling och företagarinriktad verksamhet
Bedöms från modulerna 1-4.
10 poäng.
Uppgiftsbanken
Du får tillgång till förra årens uppgifterna i Skills uppgiftsbanken.